.


"A dog is the only thing on earth
that loves you more
than you love yourself"
- Josh Billings -

 

e-mailOver ons

Wij zijn Eric en Ellen en sinds 1999, toen onze eerste Laika zijn intrede in ons leven deed, zijn Laika’s hieruit niet meer weg te denken.

In de loop van de jaren hebben wij veel over deze rassen geleerd. Door eigen ervaringen maar ook door er veel over te lezen en door ontmoetingen met andere Laika eigenaren en hun honden. Met name in landen waar nog met Laika’s wordt gejaagd. Wij zijn regelmatig in Scandinavië, hebben een tijd in Noorwegen gewoond en zijn vanwege de honden naar Oost-Siberië gereisd.

Sinds mijn geboorte heb ik (Ellen) altijd honden om me heen gehad. Eerst een Engelse Cocker Spaniel en daarna de beide Friese rassen,

Staby- en Wetterhoun. Dat honden een belangrijk onderdeel van mijn leven zijn, spreekt voor zich.

Vlak voor de komst van onze Laikapup, heb ik het diploma “Ethologie Hond” van IPC Barneveld behaald en later nog het Kynologische Kennis 1 diploma van de Raad van Beheer en het instructeursdiploma Algemene Vorming van O&O. Het was daarna een logische stap om les te gaan geven bij de regionale kynologenclub, iets wat ik jarenlang met plezier heb gedaan.

Met mijn eigen honden ben ik ook actief op het gebied van gedrag- en gehoorzaamheidstraining. Sommige van mijn Laika’s hebben het zelfs tot en met de GG3 geschopt.Omdat het primaire gebruiksdoel van de Laikarassen de jacht is in vele aspecten, hebben we met onze honden diverse jachttrainingen gevolgd. KNJV-apporteertrainingen, waarbij ze niet onderdeden voor sommige retrievers. Zweetwerk wat raakvlakken heeft met de manier waarop Laika’s jagen en waarvoor ze aanleg hebben. Maar ook jachtproeven, waarbij de honden echt op hun authentieke jachtkwaliteiten worden beoordeeld. Zo hebben een aantal van onze honden een jachtproefresultaat op eland en op wild zwijn.

Eric heeft een jachtakte en wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij jachtrecht hebben in het Zweedse Värmland, waar wij met onze honden kunnen jagen.

Natuur, het buitenleven, buitensporten, winter en Scandinavië zijn een paar steekwoorden die op ons van toepassing zijn en elk van de Laikarassen vormt daarop een perfecte aanvulling.

Wat we ook ondernemen, of dit een meerdaagse wandeltocht is, een rondje hardlopen, langlaufen of een tocht met onze kano, onze honden zijn altijd van de partij. Hun gezelschap voegt een aangename extra dimensie toe aan onze buitenactiviteiten.